2014. március 23., vasárnap

Kisbakancs-túra a városkörnyéken, márc 23Gyönyörűszép időben volt részünk egész nap, még mondhatom túl szép egy március végi időszakhoz képest. Nem többen és nem kevesebben, mint 63 személy tisztelt meg jelenlétével, amelyből 30 gyerek volt. A mai nap tehát megdőlt az eddigi népességrekord a kirándulásainkon.

A Büdös-kúttól indultunk délelőtt fél 11-kor és a kiránduló tömeg (...jaaaj de milyen jól hangzik!...) a Pacé oldalát támadta meg. A friss erőben levő kirándulóknak nem jelentett gondot a kissé meredek domboldal leküzdése. A dombtetőről csodás tájkép vetítődött városunkról. Egy kis pihenő és falatozás után, máris továbbálltunk és az erdőben a kényelmes ösvényt követtük. Elhagytuk az 5-ös km felé tartó letérőt, majd a Kilyéni-pusztán keresztül masíroztunk. Innen még egy rövid erdei séta következett és a Sepsiszentkirály feletti tisztáson találtuk magunkat, éspedig a Szalamájon. A tökéletes helyszín arra késztetett, hogy inkább itt töltsük el a napunk hátralevő részét, hiszen a gyerekek már alig várták, hogy kihancurozhassák magukat.

Tüzet gyújtottunk, szalonnát-kolbászt sütöttünk, pihentünk. Persze a gyerekek mindent csináltak csak nem pihentek. Mindenki megtalálta a társát a szórakozásban, úgyhogy senki sem unatkozott egy percig sem. Három órán keresztül lehetett fotbalozni, bújócskást játszani, de még a legeslegkisebbek is tökéletesen elfoglalták magukat. Ezekután sikerült csoportképet is készíteni és indultunk vissza. Visszafele már hamarabb közlekedtünk, észre sem vettük és ismét a Pacén voltunk. Következett a búcsúzkodás és a mihamarabbi viszontlátás reményében, hazamentünk.

Köszönöm szépen  ennek az óriási társaságnak, hogy részt vettetek a kiránduláson és szeretettel várunk máskor is!

Fotók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése