2014. június 1., vasárnap

Kisbakancs minitábor EgerszékA harmadik évad küszöbét tapossuk gyerekekkel való kirándulásainkat illetően, az Erdélyi Kárpát Egyesület háromszéki osztályánál. Idéntől egy bátrabb lépésre szánjuk el magunkat, hiszen az eddigi tizenhat kirándulást követően egy kétnapos minitábor szervezését is le szeretnénk bonyolítani. Az első két év alatt csoportunk „HEKE Babakirándulások” nevet viselte, idéntől azonban újítottunk és „HEKE Kisbakancs-túrák” elnevezés alatt kirándulunk. Kialakult egy néhány családból álló csoport, akikkel többnyire rendszeresen kirándulunk, ezt a „keményebb magot” kibővítik az alkalmanként kirándulók száma, hiszen volt többször 40 fős feletti csoportunk is. Most már eljött az idő, hogy más EKE osztályokból is találkozzunk kiránduló családokkal, ezért is merült fel e minitábor ötlete. Itt egyúttal fel szeretném kérni a többi EKE osztályok vezetőit, hogy a jövőben folytassuk a gyerekekkel való táborok szervezését, évről-évre emelve annak minőségét ahogyan a Vándortábornak teszik az eddigi szervezők. Használjuk ki a lehetőségeket amit az EKE nyújt számunkra, szerettessük meg gyerekeinkkel a természetet, hiszen egy nagy család vagyunk és az EKE jövője a kicsik kezében van.

Szervező: Erdélyi Kárpát Egyesület háromszéki osztálya

Helyszín: Egerszék, a művelődési ház és környéke. A település a Csíki havasok szívében található, messze a városok zajától, az utak forgalmától.

Megközelítés: a település Csíkszentmártontól 15 km-re található az Úz-völgye (Valea Uzului) felé vezető erdőkitermelő úton. Csinódot elhagyva balra térünk fel Egerszék felé, az irányjelző táblától 2 km-re lesz található a táborunk.

Időpont: 2014 június 28-29.

A tábor programja:
Szombat:
-          11 óráig a résztvevők megérkezése és bejelentkezése  
-          12 -18 óra között lovasszekerezés, esztenalátogatás, sajt és orda kóstolás
-          19 órakor közös vacsoraidő
-          21 óra után tábortűz
Vasárnap:
-          9 órakor reggelizés
-          10 – 14 óra között látogatás a csinódi feredőnél
-          15 órakor táborzárás

Szálláslehetőségek: három szállástípus közül lehet választani, éspedig saját sátorban, a művelődési ház termében matracokon, illetve házban. A házban nagyon korlátozottak a szálláshelyek, vagyis egy szoba négy duplaággyal (8 személynek), egy szoba egy kihúzhatós kanapéval (3 személynek). A házban való foglalásnál előnyt élveznek a kisgyerekes családok.

Étkezés: minden résztvevőnek a vacsorája biztosítva lesz. Bőséges reggelit is lehet igényelni!

Költségek:
-          Felnőtt vacsorával, szállás házban: 70 lej, matracon: 55 lej (reggeli igénylése + 25 lej)
-          3-12 év közötti gyerek vacsorával, szállás házban: 40 lej, matracon: 30 lej (reggeli igénylése +25 lej)
-          3 év alatti gyereknek ingyenes
-          Sátorban a szállás mindenkinek ingyenes, csak a vacsora és a lovasszekér bérlés fizetendő, vagyis felnőttnek: 45 lej, 3-12 év közötti gyereknek: 20 lej (reggeli igénylése +25 lej)
Az árak tartalmazzák a lovasszekerek bérlését is!

Egyébb tudnivalók:
-          Csíkszentmárton és  Egerszék közötti erdőkitermelő út (17 km) bármilyen jó állapotú járművel járható
-          Mobiltelefon térerő a táborban nincs
-          A tábor közelében található vegyesbolt
-          Folyamatos értesítések a táborról és programjáról a „HEKE Kisbakancs túrák” Facebook oldalon, illetve érdeklődni a 0745-058179-es telefonon (Gáspár László Zsolt)
-          Jelentkezési határidő: 2014 június 14. Természetesen e dátum után is lehet jelentkezni, de megkérek szépen mindenkit, hogy a lehetősége szerint a határidőig szóljon, hiszen jelentősen megkönnyítik ezzel munkánkat.
               
                                               Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése