2013. szeptember 30., hétfő

Babakirándulás a Marinka pusztára, szept 28Csodálatos, kellemes őszi időjárásban volt részünk e szombati napon. A múltkori rossz időjárás miatt elnapolt kirándulást teljesen megérte elnapolni, hiszen most pontosan ellentettje volt a két héttel ezelőttinek. 14-en gyűltünk össze a Büdöskútnál, ebből 6 gyerek. Az Előpatak felé vezető úton mentünk egy rövid ideig, majd a Szemerja-patak völgyébe ereszkedtünk be. Innen a Papp-kútja felé vettük az irányt és megkóstolhattuk hideg vízét. A forrástól kellemes erdei sétával először a Kölcze-pusztát érintettük, ahol kis időre megszusszantunk, majd a sárga pont jelzést követve kényelmesen elértük a Marinka-pusztát. Még a nagy pihenő előtt kimásztunk az előttünk levő domb tetejére, ahonnan szép kilátásban volt részünk főleg a Bodoki-havasok, Berecki-havasok és a Pintillő irányába.

Visszajöttünk a dombról és a tisztás szélén letelepedtünk. Tüzet gyújtottunk, szalonnát és kolbászt sütöttünk, majd a jólmegérdemelt kajálás után mindenki a saját szorakozásformáját választotta. A gyerekek szöcskéket fogdostak, gödröt ástak a vakondtúrásban, nagyon aktívak voltak. A felnőttek közül volt aki bekapcsolódott a gyerekekkel, mások egyszerűen kényeztették magukat a napsugarakkal, ezen kívül lehetett gyűjtögetni az erdőben. Közben hallgattuk a gyerekek szólás-mondásait, amelyeken jókat lehetett nevetni.

A hancúrozások után szedtük a sátorfánkat és egy másik utat követve jöttünk vissza a Papp-kútat érintve szintén a Büdöskúthoz. Nagyon szép sétában, kikapcsolódásban vettünk részt, jólesett  az őszi napsütésben kényeztetni magunkat. A délután még volt időnk elmenni a csokiünnepre és jól belakmározni. Köszönöm mindenkinek a részvételt, nagyon jó társaság vagytok!

Fotók:

1 megjegyzés:

  1. Mi lemaradtunk erről, de a következőn remélem ott leszünk! Mi a terv? Minden jót! Utólagosan Isten éltesse Uzonkát! Zsolt

    VálaszTörlés