2015. május 13., szerda

Kisbakancs minitábor a Garcsin völgyében, június 13-14A tavalyi évben első alkalommal szerveztünk minitábort a Háromszéki EKE Kisbakancs csoportjával. Helyszínül a vadregényes Csíki havasokbeli Egerszéket választottuk. Az idén folytatjuk az eseménysorozatot és a Nagykőhavas kevésbé ismert vidékére megyünk, a Pünkösdi Rózsa menedékházhoz, a Garcsin völgyében.

A kétnapos eseményen a játékra és a családi együttlétre helyezzük a fő hangsúlyt. Több időt tölthetnek a szülők gyerekeikkel, de lehetőség adódik ismerkedésekre más családokkal is. Amíg a felnőttek elbeszélgetnek, addig a gyerekek biztonságosan játszodhatnak a tágas, füves udvaron. Természetesen kirándulunk is éspedig a közelben levő medvelesig sétálunk oda-vissza. Más EKE-osztályok családjait is szeretettel várjuk, ismerkedjünk, játszodjunk, kiránduljunk a csodálatos helyen fekvő Pünkösdi Rózsa menedékháznál.

Szervező: az Erdélyi Kárpát-Egyesület Háromszéki osztálya

Helyszín: Pünkösdi Rózsa menedékház a Garcsin völgyében, a Nagykőhavas kevésbé ismert vidékén.

Megközelítés: Négyfalutól (Săcele) 9 km-re jó minőségű makadám úton. Négyfaluban fogunk találkozni mindannyian és együtt megyünk a menedékházig az autókkal.

Időpont: 2015 június 13-14 (szombat – vasárnap).

Jelentkezési határidő: 2015 június 10.

A tábor programja:

Szombat:
-          10 órakor találkozás Négyfaluban és együtt megyünk autókkal a menedékházhoz.
-          12-18 óra között kirándulás a medveleshez (kb 6 km menet-jövet), majd szabad a játszadozás a menedékház udvarán.
-          18-19 óra között látogatás a menedékház melletti esztenánál.
-          19 órakor közös vacsora.
-          21 órakor tábortűz.

 Vasárnap:
-          9 órakor reggelizés.
-          10-11 óra között emléklapok kiosztása.
-          12 órakor táborzárás.

Szállás: a menedékházban 26 férőhely van ágyakban, ez még pótolható matracokkal. Szobák rendeződése: 1 db 2 ágyas, 2 db 3 ágyas, 2 db 4 ágyas, 2 db 5 ágyas. Ezen kívül saját sátorban az udvaron.

A menedékház és környéke: teljes felszereltségű konyha, ebédlő, terasz, fürdőszoba hideg-meleg vízzel áll mindenki rendelkezésére. A villany generátorról működik. A menedékház udvarán kerti asztal található padokkal. Az udvaron patak folyik keresztül.

Étkezés: a szombat esti vacsora mindenkinek biztosított. Babgulyás lesz salátával és kenyérrel. Vegetariánus étel is lehetséges igény esetén. A többi étkezés önellátó. Ezen kívül lehetőség lesz vásárolni sört, illetve házi készítésű bodzalevet. Az esztenánál lehet vásárolni friss tejterméket.

Költségek: a menedékház kibérlési díja összesen 600 lej. Ez osztódik annyi felé ahány felnőtt lesz. 18 év alatti gyerekek nem fizetnek. A szombati vacsora ára 15 lej. A gyerekeknek külön kérésre készítenek vacsorát.

Egyébb tudnivalók:
-          Négyfalu és a menedékház közötti 9 km-es makadámút jó állapotú.
-          A tábor területén csak elvétve van mobiltelefonjel.
-   Vasárnap hazafele jövet meg lehet látogatni a brassói állatkertet, vagy a Noa negyedi szabadidőközpontot.

Érdeklődni és jelentkezni a HEKE Kisbakancs túrák Facebook oldalon, illetve a 0745-058179-es telefonon, Gáspár László Zsoltnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése