2022. augusztus 14., vasárnap

Pokol-völgyi Mennyországban, aug 13

Torja vonzáskörében található Jajdon- és Pokol völgyek összefolyásánál csodálatos szombati napot töltöttünk. Több mint egy évszázada létrehozott Pokol-völgyi népi feredőt, akár egy Mennyországhoz hasonló csendes és káprázatos vidéknek képzelhetjük el. 43-an vettünk részt a piknikező és játékos kirándulásunkon, ebből 21 gyerek volt. Velünk voltak a cserkészek, akik különböző érdekes játékokkal foglalták le a gyerekeket, illetve Csia Kinga biosztanárnő segítségével a kis tőzegláp állat- és növényvilág ismeretével gazdagodhattunk. Bámulhattuk és fotóztuk a jégkorszak maradványaként fennmaradó szibériai hamuvirágot, illetve megfigyeltük a körülöttünk bugyogó gázfeltöréseket. Ezen kívül borvízmedencében fürödöztünk és finom falatokat sütöttünk a kialakított tűzhelyen. A délutáni melegben darazsak csípéseit is elszenvedte vagy 4-5 személy, ezt hideg borvízzel borogattuk, illetve az általam felügyelet nélkül hagyott sült kolbászt belakmározta egy odavetődött kutyus.

Köszönettel tartozom mindenkinek, a tartalmas együttlétért. Köszönöm szépen a cserkészeknek a foglalkozást, illetve Kingának a biológiai ismeretekért.

Találkozunk friss erővel a Tamás-gerinc határvidékén, amelyet szeptember 18-ra, vasárnapra tervezünk. Addig is kiránduljatok sokat!

 Fotók itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése