2015. július 20., hétfő

Kisbakancs minitábor a Garcsin völgyében, jún 13-14Második alkalommal szervezte a Háromszéki EKE Kisbakancs minitáborát, június 13-14 között a Nagykőhavas lábánál található Pünkösdi Rózsa menedékháznál. A két hónapos készülődés zökkenőmentesen ment Balázsi Mihály tulajdonosnak köszönhetően.

Szombaton 88-an gyűltünk össze Négyfaluban, ebből 41 gyerek volt. A résztvevők többsége természetesen Sepsiszentgyörgy- vagy annak vonzáskörzetébe tartozóak. Ezenkívül jegyeztünk családokat Négyfaluból, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából, de még a távolabbi Kolozsvárról is.

Gyülekező után mindannyian együtt autóztunk ki a Garcsin völgyében található Pünkösdi Rózsa menedékházhoz, ahol már vártak ránk. A többség sátoros éjszakázást választott, ők nekiálltak az éjjeli menedék felállításának. A menedékház is megtelt teljesen, minden szoba elfoglalódott. Miután mindenki berendezkedett egy kis kirándulást tettünk a 3 km-re levő medvelesig, amelynek tisztásán jókora családi pihenőt tartottunk. Természetesen a medveles nagy érdeklődéssel bírt, a gyerekek teljesen a birtokukba vették. A játék után visszatértünk a menedékházhoz és örvendtünk, hogy nem kaptunk az égi áldásból, hiszen nem messze tőlünk heves esős idő fenyegetett. A háznál megtisztelt jelenlétével Dr. Kovács Lehel István – EKE-elnök akivel jólesett a baráti beszélgetés. Estére elkészült a várva várt babgulyás, amelyből mindenki jóllakott. A napot hatalmas tábortűzzel és baráti beszélgetésekkel zártuk.

Másnap a reggeli után a gyerekeknek tombolát szerveztünk. Minden szülő hozott egy kis ajándékot ahány gyerekkel jött, így mindenki kaphatott valamit. A gyerekek izgatottan várták, hogy milyen játékot hoz nekik a sors. Egyesek nagyon szerencsésnek érezték magukat, mások kissé elszontyolodtak, ha nem  a várva várt játékot kapták. Természetesen sorsolás után következhetett  a cserebere. Az esemény után megköszöntük mindenkinek a részvételt és szállingózott a társaság hazafelé.

Köszönettel tartozom a minitábor megszervezésében nyújtott segítségért a következő személyeknek: Puskás Melinda, Puskás Csaba, Barna Lehel, Fekete Mihály és Balázsi Mihály. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése