2017. november 26., vasárnap

Ősz vége a Keresztényhavason, nov 252017 november 25-én szombaton, ketten Melindával úgy határoztunk, hogy a brassói EKÉ-sekkel is elmegyünk túrázni. A gyerekek a nagyszülőkkel maradtak, így csendesebb kirándulásnak néztünk elébe.

12-en indultunk a brassói Rakodó negyedi végállomásból (550 m / 8,10 h), Blénesi György vezetésével. A napsütéses reggelen igen jókedvvel másztunk ki a Cenk nyeregbe. Szép egyenletes ütemben haladtunk. A nyeregből egy rövid pihenő után a kék úton folytattuk gyaloglásunkat. Igazi őszi táj fogadott, a Nap besütött a lombjaikat már elhullatott fák közé, szaporán tapostuk az avart. Rendre elhagytuk a Stechil tisztást és a Rókapadot, majd egy nagyobb hosszantartó emelkedő után a Nagy Krukk-csúcs alatti tisztásra értünk (1450 m / 11,00 – 11,15 h). Itt rövid kajaszünetet tartottunk, majd továbbálltunk.

Lassan megjelent a hó is, csillogott-villogott a nap sugarában. Egy könnyebb terep következett, szép kényelmes széles ösvény. Útközben a fák letört hegyeit távolítottuk el az ösvényből. Egy jókora maci lábnyomát is követtük szinte egészen a Ruja tisztásig. A Ruja tisztáson már téliesebb időjárás fogadott, 5-10 cm-es havat tapostunk. Felsétáltunk a Römer menedékházig, ahová néhány fotó elkészítése után bementünk pihenni (1604 m / 12,45 – 13,40 h). Jólesett falatozni az itthoni kajából, de még jobban esett az ott főzött fuszulyka leves piros hagymával.

Energiafeltöltés után a ház előtt csoportképeket készítettünk, majd indultunk lefele. A Vörös úton mentünk le egészen Brassó Pojána szélébe, majd a sípályákat keresztezve kikerültük a települést. Legyalogoltunk a Kis Pojanába, ahonnan szép kilátás nyílt a Bucsoiu havas csúcsára. Innen a Lehmann-úton kanyargóztunk le a Salamonkőhöz. Itt már kezdett szürkülödni, de a túrának is a végén jártunk (600 m / 16,45 h). Még lesétáltunk pár száz métert az autóbusz állomásig, hiszen újabban a busz nem jön fel a Salamonkőhöz. A buszban volt időnk mindenkitől elbúcsúzni és örvendtünk, hogy ilyen kedves személyekkel tölthettük napunkat a Keresztényhavason.

Köszönet Blénesi Gyurinak és társainak a túrát és biztosan fogunk még találkozni az elkövetkezőkben.

Fotók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése