2014. augusztus 6., szerda

Kisbakancsosok Kisbaconban, aug 3



Augusztus 3-án, vasárnap egy igen meleg napnak néztünk elébe. Igaz, azt is lehetne mondani, hogy most kezdődött a nyár hiszen az előző hónap bőséges esőzésekkel „kedveskedett”. Szerencsénkre pont jól kifogtuk ezt a napot, hiszen a kirándulásunk egyik fő célja a fürdőzés volt.

Délelőtt fél 11-kor kezdtünk gyülekezni Kisbacon határában. A Nap ekkorra jó magasan hágott, ontotta is magából a meleget. Egy bő fél óra alatt mindenki megérkezett autójukkal, innen együtt gurultunk be a Benedek Elek-emlékház udvarára. 26 résztvevő volt, ebből 12 gyerek.

Egy előttünk levő csoport után léphettünk be az emlékházba. Itt Szabó Réka – Benedek Elek ükunokája fogadott. Ezután egy rendhagyó történelemóra következett mindannyiunk számára a kellemesen hűvös ház szobájában. Természetesen a legkisebb gyerekek nem értékelhették az előadást, de a nagyobbak és a szülők annál jobban. Az előadás végén megtekintettük részletesen a ház minden zeg-zugát, a híres íróasztaltól az eredeti kiadásban megjelent könyvekig, a különleges festményektől a régi bútorzatokig.

Az emlékház látogatása után a kisbaconi népi feredő felé indultunk. Útközben a falu központjában Elek apó ülőszobrájánál készítettünk néhány fényképet. Kb 2 km-re levő fürdőt Magyarhermány felé találjuk az út jobb oldalán. Az időjárás teljes egészében kedvezett az elkövetkező aktivitásnak. E népi feredő a tavaly készült el teljes mértékben kalákával, az idén is még renováltak rajta. Jelenleg Erdővidék legkeresettebb fürdőhelyiségévé vált.

Megkóstoltuk a borvizet, majd meglátogattuk Mackó bácsi feredőjét, ahová előre csak a lábunkat áztattuk. Innen átmentünk a nagy medencéhez és a nap hátralevő részét itt töltöttük. Eleinte hidegnek tűnt a víz hőmérséklete, de addig volt késő amíg először megmártóztunk. Aztán kezdődött a buli, kicsik-nagyok jól érezték magukat.

Köszönöm szépen minden családnak, hogy megtiszteltek jelenlétükkel e kiránduláson és szeretettel várunk a következőre is mindenkit.

Fotók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése