2013. július 23., kedd

Babakirándulás Felső Csernátonba, júl 21



Hat felnőttből és három gyerekből állt a júliusi babakirándulás résztvevők száma, amely a Felső Csernáton szomszédságába volt megrendezve. E júliusi vasárnapra két feredő meglátogatása és kipróbálása volt a cél, illetve az Ika-vár megtekintése. Reggeliben igen hűvösnek indult a nap, már-már gondoltuk, hogy nem lesz fürdeni alkalmas idő.
10 órakor gyűltünk össze Alsó Csernátonban, majd kiskocsikkal felmentünk a 7 km-re található Malom feredő- és a fölötte található Ika-vár szomszédságába. Itt a kialakított parkolóban hagytuk az autókat és gyalogosan sétáltunk el a Csókás feredőig. A 2-3 km-es útszakaszt is megtehettük volna autóval, de nem akartunk mozgáshányban szenvedni és persze kissé meg kellett mozgassuk az izmainkat is. A tavaly felújított Csókás feredő víze édes-kénes vagyis székelyesen jó büdös, illetve nagyon hideg. Tapasztaltam is, hiszen a vérkeringésem hirtelen felgyorsult a belemártózás közben. Nagyon szép, árnyékos helyen terül el, közelében pihenőhely is ki van alakítva. Miután kipróbáltuk e jó gyógyvizet, visszasétáltunk az indulási pontunkhoz, vagyis a Malom feredőhöz. Ezt a szintén tavaly felújított nagyméretű medencét egy édesforrásvíz táplálja és hetente cserélik a vizét. Mire odaértünk az időjárás is egyre kegyesebb lett a fürdőzőkhöz, vagyis kellemesen felmelegedett. Egy csoport helybeli gyerekcsapat csobbantak nagyokat a nagy vízben, a felnőttek csak sopánkodtak, hogy mennyire hideg a víz. Hát nem volt igazuk, hiszen ahogyan bementünk a vízbe, máris elmúlt a hideg érzés. A medence környéke is ki van bővítve asztalokkal, padokkal, tűzhellyel és egy kis játszótérrel.
A fürdés után kimásztunk a medence fölötti  kis dombra egy kényelmes ösvényen. Itt találtuk az Ika-várat. A kis torony még felujítás alatt áll, de így is szép látványban volt részünk.
Ezek után mi hazatértünk, de volt aki maradt még fürödni és volt lehetőségük meglátogatni egy épp akkor működő vízimalmot.
Egy nagyon szép vidéket volt alkalmunk megismerni, mi még szeretnénk e tájra visszatérni és ajánlom mindenkinek, hogy családjával töltsön egy szép napot az Ika-vár árnyékában. Nem bánja meg.

Fotók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése