2015. április 5., vasárnap

Kisbakancs-túra a Marinka pusztára, ápr 4



Húsvétszombatja elég hideg időjárással köszöntötte a Büdöskútnál összegyűlteket. 11-en indultunk a szeles, de szép időben. Az elmúlt napok zord időjárása alaposan felkészített bennünket a kirándulásra, gyerekeket jól bebugyolálva kezdtük a gyaloglást. Előpatak felé indultunk, majd hamarosan betértünk az erdőbe a Papp-kútja irányába. A forrást elhagyva kellemes erdei sétában volt része a társaságnak. A Kölcze-pusztán pihenőt tartottunk, a gyerekek szokás szerint feltöltötték az energiájukat.

Innen alig egy órai séta után megérkeztünk a Marinka-pusztára, a kirándulás célpontjához. Útközben letagadhatatlan áprilisi időjárásban volt részünk, hiszen a napsütés és a sűrű havazás gyorsan váltotta egymást. A tisztáson nagyobb pihenőt tartottunk, ahol tüzet gyújtottunk és szalonnát, szalámit sütöttünk. Eközben a lányok inkább babajátékokkal voltak elfoglalva, a fiúk természetesen a tűzzel játszodoztak.

Csoportkép készítése után indultunk hazafele az 5-ös km irányába. Ha eddig kitartott a napsütés, a tó mellett hirtelen havazás tört ki, amit azonban nagyon élveztünk. Tudtuk úgysem tart soká.  Így is volt, perceken belül ismét sütött a Nap, élvezhettük az erdei sétát. Hatalmas tócsákat is találtunk az erdőben, ezeket a gyerekek maximálisan kihasználták játszótérként. A Pacéról leereszkedve aztán eljött a búcsúzkodás ideje, a következő viszontlátás reményében.

Köszönöm a résztvevő szülőknek és gyerekeknek az együttlétet és találkozzunk a Bodoki havasokban!

Fotók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése