2015. augusztus 17., hétfő

Kisbakancs-túra a Nagykőhavasra, aug 16



Augusztus 16-án vasárnap 36-an gyűltünk össze a Malomdomboknál. A résztvevők közül 16 gyerek volt. Kellemes reggelen indultunk útnak a piros sávval jelölt családi ösvényen. Gyerektempóban haladtunk és igyekeztünk minden fontosabb állomásnál – pad, forrás – hosszabb-rövidebb pihenőt beiktatni. Az erdőben néha monotonabb volt a gyerekek számára a gyaloglás, már alig várták, hogy kijátszhassák magukat a menedékház előtti téren. Ez nagyon jól meglátszott.

Négy óra alatt meg is érkeztünk a „célponthoz”, ahogyan egyes gyerekek nevezték. Gyors evés után következett a várva-várt játszás. Főleg a szamarak arattak nagy sikert, de egy homokdomb is felkeltette a gyerekek érdeklődését. Bő két órát töltöttünk el, ezalatt az idő alatt mindenki kihancúrozhatta magát. Meg is látszott a gyerekeken, főleg akik a homokbuckát választották. Na de a boldogság és a jókedv ami látszott az arcukon, annak a látványa mindent megért.

A csoportkép elkészítése után indultunk lefele. Az időjárás most is megkímélt, hiszen nagyon borúsra fordult egy pillanatra az időjárás, de az eső elkerült, sőt később ismét kiderült. Lefele természetesen jobban ment a haladás, habár ekkor sem siettünk. Még a Malomdombok előtt a patakban lehetett egy utolsót pancsolni, vagy gátat építeni és azzal búcsúztunk is egymástól.

Köszönet mindenkinek a részvételért és találkozzunk következőkor is!

Fotók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése