2016. június 13., hétfő

Kisbakancs minitábor Fotosmartonos, jún 11-12



Hétvégén zajlott le Fotosmartonoson a III. minitáborunk rendezvénye.  Összesen 57 személy vett részt, ebből 23 gyerek. Az utóbbiakból minden korosztály képviseltette magát, a 6 hónapostól egészen a kamaszkorig. Minitáborunk színhelye a fotosmartonosi kultúrotthon-iskola-óvoda füves udvara volt. A résztvevők zöme a sátorban való szállást választotta.

A szükséges előkészületek után egy rövid kirándulásra indultunk a falu mögötti dombra. Indulás után nem sokkal már látszott, hogy vihar közeledik. Így kirándulásunkat nem körút formájában jártuk le, hanem visszajöttünk a felfele vezető úton. Szerencsére fentről még sikerült belátni a vidéket, a Bodoki-havas irányába azonban a vihar csodálatos képet festett. Lehetett látni az esőfüggönyt, amely haladt nyugat-kelet irányban. Visszafele szerencsére az erős idő széle kapott el, ígyhát megkönnyebbültünk.

Az egész délutánt szeszélyes időjárás jellemezte. Többször is esett az eső, szerencsére rövid ideig. Ezalatt készült a tokány is. Délutántól gyerekfoglalkozás volt szervezve, amely nagyon jó hangulatban zajlott le. Eleinte voltak mozgásos-ismerkedéses játékok, majd zoknikeresés, macidobálás és kreatív tevékenységek éspedig kitűző készítések, fakockázás, kalitkásmadárka készítés. Az utóbbiban szülő-gyermek interaktív részvétele volt szükséges. A végén a gyerekek bárányfelhőket festettek kék vászonra. Az egész esemény vidám pillanataiba a felnőttek is bekapcsolódtak és nagyon jól szorakoztak.

Pont idejében készült el a disznóhúsos pityókatokány (vega változatban is), amelyet jó étvággyal fogyasztottunk el. Este még egy rögtönzött focimeccsre is sor került. Aztán eljött a lefekvés ideje, ki korábban ki később.

Csendes éjszaka után másnap párás időre ébredtünk. Lehetett érezi az eső közeledtét is, amely délelőtt meg is érkezett. Kijött a helyi barantacsapat, úgy ahogyan megegyeztünk. Hála Istennek hamarosan az időjárás megjavult, kisütött a Nap, így nem kellett lemondanunk a barantabemutatót. A színvonalas esemény után lehetőség volt kipróbálni az ostort, a vascsillag dobálását, az íjjal való lövést. Ezeknek igen nagy sikere volt. A harcművészetek után ellátogattunk az Aranyalma présházba, ahol betekintést nyertünk a természetes levek előállításáról és azoknak a jótékony hatásairól. A kóstolást vásárlás követte, a nekünk szánt leveket mind felvásároltuk.

Ezekután visszasétáltunk a minitáborunk színhelyére, ahol minden gyerek megkapta az emléklapot. Következett a helyszín rendbetétele, majd a búcsúzás után hazajöttünk.

Szavakban nem lehet kifejezni a köszönetet amellyel zárom e beszámolót. Rengeteg szülő felajánlotta a segítségét önzetlenül. Ez bizonyítja, hogy kialakult nálunk egy erős csapatszellem. Meg szeretném köszönni Puskás Csabának és Melindának, illetve Barna Lehelnek az előkészületekben, sátorfelállításban és a regisztrációban nyújtott segítségért. Hatalmas köszönet a Caritas-közösség tagjainak, akik óriási jókedvet varázsoltak a minitáborunk életébe, illetve a távozás előtt a kultúrotthon kitakarításában. Ők névszerint a következők voltak: Kovács Hajnalka, Olasz Zsuzsanna, Páll Adél, Pitlák Szabolcs-Hunor, Gocz Katalin,. Csutka Melinda és Lengyel József. Köszönöm Katona Csillának a gyerekfelügyeletbe és a takarításba nyújtott segítségért illetve Varga Zsuzsának szintén  a takarításban való segítkezést. Köszönöm a faluból felkért személyek segítségét, éspedig Papp Csabának és feleségének akik a tokányt készítették, illetve Elekes Tibornak a baranta-csapat vezetőjének a harci bemutatót és az Aranyalma présház bemutatását. Végül, de nem utolsó sorban megköszönöm mindekinek akik részt vettek, remélem jól éreztétek magatokat. Kiemelném a messziről érkezetteket: Péter Zsombor és családja Kolozsvárról, Jaksa Imre és lánya Anna Szegedről.

Fotók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése