2021. február 7., vasárnap

Farsangi kirándulás a Nagy Murgó körül, feb 7

Nagyon kellemes, február elejét meghazudtoló időjárás fogadott 2021 február 7-én vasárnap Uzonkafürdőn. Inkább március közepére képzelhettük magunkat a kirándulás során, mármint a hőmérsékletet illeti. Hónak nyoma sem volt...na jó a Nagy Murgó északi oldalán nagy szerencsével még fel lehetett fedezni egy-egy tenyérnyi foltot, de csak ennyit. Jöttünk a telet eltemetni, de úgy látszik „vakációra” ment, azért még reménykedünk, hogy tájainkra visszatér, ha még egy kis időre is.

Színes társaság gyűlt össze az uzonkafürdői borvíz mellett. Közel 60-an vettünk részt a túrán Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Brassóból és Sepsiszentgyörgyről. A felnőttek között szép számban jelentek meg gyerekek is. Az álarcok felhozatala azonban nem volt annyira jelen a társaság körében, lehetséges az emberek megunták a maszkos világot amelyben naponta élünk.

Gajdó Éva túravezető köszöntője után indultunk is a településről a Nagy Murgó északi oldalán felfele. Majd a hegy kerülő útján kényelmesen elsétáltunk annak a déli oldalára, ahol időnk nagy részét eltöltöttük. A csapat nagy része kimászott a Nagy Murgóra, néhányan akik maradtunk, a tüzet tartottuk életben, illetve a gyerekek feltalálták magukat ezen a szép domboldalon. Eleinte még sütött a Nap, majd egy vékony felhőréteg takarta el, ennek eredményeképpen a tűzhöz közelebb kerültünk.

A társaság visszatérése után nekiálltunk a Tél eltemetésének rituáléjának. Voltak ott sirató asszonyok, vidám gyerekek akik tartották a szalmából igényesen készült Eleket. Megtörtént a Tél elűzése, majd néhány nóta eléneklése után eloltottuk a tüzet a közelben levő vakondtúrások földjével. Visszaindultunk Uzonkafürdőre, ezentúl a hegy nyugati oldalán.

A kellemes és jókedélyű kirándulás után, hivatalosak voltunk egy sötétpataki panzióhoz, ahol kemencében sült darázsfészkek vártak ránk. Ez mellé járt kávé, bodzatea, borvíz, sör vagy forralt bor. Mindenki annyit ehetett amennyi beléje fért, még haza is vittünk belőle.

Itt a panzió udvarán vettünk búcsút a társaságtól és késő délután elindultunk hazafele. Köszönjük Gajdó Évának a szervezést és a csodálatos kirándulást. Köszönjük a vidám társaság részvételét, az együttlétet, a jó hangulatot. Máskor is hasonló körülmények között találkozzunk!

Fotók itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése